To musíte vědět !

/Festivaly, koncerty... a jiné zajímavosti ze světa metalu/

Rok 2008

 
 

To musíte vědět!

   14.9.2008 - V pondělí 15. září 2008 vychází Pařát magazine 26.

 

 

 
     
   

www.paratmagazine.com

  www.paratmagazine.com
   
   

 

<<    >>

   14.6.2008 - Pařát magazine 25.

Pařát magazine 25.

 
 
(60 stran A4 + kompilační CD + barevný plakát, 70 Kč + poštovné)
Články čísla
R-E-T
Příští rok budou mít třinečtí R-E-T při oslavě svých narozenin na dortu dvacet svíček. Přesto letošní deska „New Feelings“ předznamenává určitý nový start a důkaz, že sil a zapálení pro věc neubývá. Z proslulé severomoravské doomové líhně jsou už dávno trosky, ale R-E-T svůj progresivní doom metal tlačí dál. Již nehledají místo pro „funerální marš“, přesto kořeny nelze zatratit. Detailní průřez celou historií, od počátků až po současnost!
BRUTAL ASSAULT
Co by to byl za srpen bez Brutal Assaultu. Nejnavštěvovanější metalový festival v ČR se již vypracoval na špičku evropského formátu, rok od roku nabízí lukrativnější jména a celkově zvyšuje komfort svého jména. Jako „příručku“ pro letošní klání jsme pro Vás připravili detailní resumé let předešlých, náhled pod tzv. pokličku, kam běžný návštěvník nikdy neuvidí. Co všechno je potřeba, aby festival takového formátu vůbec mohl fungovat? 
Další interview
ABSTRACT  (Sk)
BELLIGERENCE  (Cz)
BELPHEGOR  (Aut)    
BULLWORTH  (Fr)
CARNIVORA  (Cz)
CATARACT  (Swi)
DARK FORTRESS  (Ger)
DEPRESSIVE REALITY  (Cz)
DISHARMONY  (Sk)
DORNENREICH  (Aut)
FLAGITIOUS IDIOSYNCRASY IN THE DILLAPIDATION  (Jap)
HAIL OF BULLETS  (Hol)
HEIDEVOLK  (Hol)
KALTENBACH OPEN AIR  (Aut)
KILLCHAIN  (Sk)
ONE STEP BEYOND  (Aus)
PURULENT SPERMCANAL  (Cz)
SPACE EATER  (Serb)
SVARTBY (Rus)
A dále?
DEATH METAL SESSIONS
Letos je tomu přesně 20 let, co se v Praze uskutečnily dva kultovní festivaly Death Metal Session, které tvořily historii tuzemské scény! Jak to tehdy probíhalo, kdo vystoupil, organizační záležitosti a kam to kapely dotáhly?
SATISFUCKTION
Komentovaná biografie kapely, která provází výrazné vzlety i pády. Zahráli si např. přes Kiss nebo Faith No More, vyhráli soutěž Rock Made In Gambrinus 2002…
RAGNARÖK 
Každý rok se v německém Lichtenfelsu koná svátek všech pohanů a vyznavačů především folkových podob metalu! Přinášíme reportáž z klání, kde naše redakce nemohla chybět!
DENET
Že jste nikdy neslyšeli o pilířích českého death metalu hrajících v podstatě od roku 1984? Po přečtení rozsáhlého článlu získáte více informací?
BIOTECH
Letos je tomu přesně 10 let od rozpadu české death/grindové kapely, která se nesmazatelně zapsala do historie tuzemské scény. Pojďte se vypravit do doby, kdy de facto nebyl mobil, internet ani mp3 a převažovalo čiré nadšení….
ČEŠTÍ DÉMONOLOGOVÉ
Další výlet do historie, jemuž vládnou kouzla a čáry!
MASOVÍ VRAZI
V dalším díle zvrhlých příběhů se věnujeme postavě Ladislava Hojera!
LUBOMÍR STRAKOŠ
Pohled přes rameno kytaristy NIGHTWISH REVIVAL.
NOSFERATU SHOP
Mekka české extravagance nejen oděvních doplňků si za dobu své činnosti vydobyla kultovní postavení a expanze dalších let počítá s mnoha smělými plány.
NEJHORŚÍ ČESKÁ TVRDÉROCKOVÁ NAHRÁVKA POSLEDNÍCH DESETI LET!
Znáte to, všude se každoročně vybírá to nejlepší, dělají se ankety, žebříčky, vyhlašují se vítězové, předávají záslužná ocenění… spousta slávy, radosti… A co takhle udělat  vše naruby a naopak hledat to nejhorší? Naše redakce se o to pokusila!
MANŹELKY ČESKÝCH METALOVÝCH MUZIKANTŮ
Manžel si s kapelou užívá po koncertech a zkouškách, žena mezitím doma uklidí, upeče, navaří… Takhle by to mohlo fungovat, proč ne… Lidi z kapel znáte, střetáváte se s nimi, ale co takhle jejich drahé polovičky? Jaký je život vedle takového metalového muzikanta? Jsou to strasti nebo slasti?
V PAZŮRECH
Hostem dalšího kola povídání především nevážně se stal Dewin z kapely MEMORIA!     
SHADOWS FROM UNDERGROUND 5
Komentáře kapel ke svým skladbám na CD, které obsahuje 18 skladeb.
BAREVNÝ PLAKÁT  ABSTRACT / GRACE
     
   

www.paratmagazine.com

  www.paratmagazine.com
   
     

<<    >>

< Archiv: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003

 
Banner na Vaše stránky (468x60):
http://www.wolfram-metalmusic.zde.cz/

English version www.wolfram-metalmusic.zde.cz mailto:wolfram_metal@quick.cz mailto:wolframmetal@tiscali.cz Aktuálně Historie Wolfram je ... Discografie, MP3 Shop Fotogalerie Video Recenze Rozhovory Zpět Home Diskuze Ankety Návštěvní kniha Soutěž Kontakt Linky On-line chat To musíte vědět Adresář